Ne igraj se z rendžerjem

18,90 

Ne igraj se z rendžerjem – humorna romanca

Ela Caf je strastna bralka zgodovinskih romanc, ki je z delovno vizo prišla v Kanado. Na vsak način bi v Kanadi rada tudi ostala. Žal se njena delovna viza izteka in le poroka s Kanadčanom ji lahko omogoči, da še ostane v državi. Ni lahko na hitro najti in dobiti moža. Po nenavadnem naključju spozna rendžerja v stiski. V zameno, da jo oženi, mu ponudi pomoč. Klenemu rendžerju prav nič ne diši poroka in naredil bo vse, da bi si Ela premislila. Želi jo prestrašiti, zato jo odpelje v divjino Chilcotina, kjer se pozimi temperature spustijo tudi do minus petdeset. Prepričan je, da je kos vsaki situaciji. Bo tudi zmedeni Slovenki?

Zgodba se dogaja na divji planoti Chilcotin, ki se razširja severno od Vancouvra in se naslanja na Tihi ocean. Je pokrajina pristne, neokrnjene in dih jemajoče lepote. Je ostra in neusmiljena. Pozimi se temperature običajno gibajo med minus dvajset in minus štirideset, spustile so se tudi že do minus sedemdeset ponoči. Je dežela kristalno čistih jezer, deročih hudournikov, cvetočih dolin in temnih gozdov. Je domovanje grizlijev, gorskih levov, volkov in losov.

Na obrobju te divjine živi nekaj rančarjev, posebnih ljudi, ki sta jih ustrojili življenje in narava.

Prečkaš jo lahko le s helikopterjem ali konji.

Te kraje dobro opisuje tudi Richmond Hobson v svoji knjigi Grass beyond the Mountains.

Izbrani odlomki iz knjige:

Odlomek 1

Odlomek 2

Za vsa vprašanja sem dosegljiva preko emaila emily.enveritas@gmail.com.
Ne igraj se z rendžerjem
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.