Pod goro Assiniboine

19.90 

Laura, 26-letna vzgojiteljica v otroškem vrtcu, se odpravi na dolgo želeno potovanje v Kanado. Rada bi si ogledala nacionalna parka Banf in Jasper in raziskala Rocky Mountains. Najprej pristane v Nelsonu, gurmanskem biseru v Kootenay regiji, kjer bi se rada udeležila seminarja duhovne narave. Nelson je mestece z mnogimi posebnostmi. Ena izmed njih je ta, da ljudje ne zaklepajo vrat. In kaj vse se lahko zgodi, če po pomoti pristaneš v napačni hiši?

Zgodba in vse osebe so v celoti izmišljeni. Vsaka podobnost s katerokoli osebo je zgolj naključje in plod bralčeve domišljije. Informacije in opisi krajev, mest in jezer pa so resnični. Prav tako tudi informacije o netopirjih, požarih, živalih …

Zgodba se odvija najprej v prekrasnem mestecu Nelson, ki leži v Kootenay regiji, nekje na pol poti med Vancouvrom in Calgaryjem. Sledimo potovanju naključnima prijateljema v Skalno gorovje. Pokrajino je zajelo več poletnih požarov, med katerimi vijugata in se postopoma zbližujeta. Dogajanje je opisano skozi oči ženske, lahko pa preberemo, kako se na isti dogodek odziva moški.

Čeprav je v ospredju ljubezenska zgodba, jo spremljajo avtentični opisi krajine in informacije, ki znajo koristiti tudi kakšnemu resničnemu popotniku v tiste kraje.

Izbrani odlomki iz knjige:

Odlomek 1

Odlomek 2

Za vsa vprašanja sem dosegljiva preko emaila emily.enveritas@gmail.com.
Pod goro Assiniboine
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.