sooke-1

Sooke na Vancouver Islandu

Wau! Tole pa je raj. Sooke.

Za tiste z dovolj globokimi žepi seveda. Tukaj ni majhnih lesenih hišic. V napol zakritih (ali čisto prikritih) zalivčkih se bohotijo vile in razkošne hiše. Pokukajo izza dreves ali te omamijo s svojo lepoto, ko pripluješ v zalivček. V pristanu mirno poplesujejo na vodi zasidrana vodna letala, jahte in čolni. Skoraj vsaka hiša ima svoj zaliv, kjer si skrit pred radovednimi pogledi sosedov ali turistov. Lahko imaš mir in samoto, pa vendar je Victoria, največje in glavno mesto na otoku, prav blizu.

Pokrajina je izjemno lepa. Ob celi obali se vije park, mnogo je lepo urejenih campov. Tukaj se lahko sprehajaš mirno in brez strahu pred medvedi. Če imaš srečo, lahko precej blizu vidiš orke, kako lahkotno in igraje dvigujejo svoje mogočno telo iz nebeško modrega oceana. Ponekod, ob strmih bregovih, priplavajo čisto do obale. Čuvaj, ki sva ga srečala, nama je pojasnil, da se hodijo sem kiti drgnit. Očitno se prav tako radi cartajo in čohajo kot mi ?.

Klima je prijetno blaga in ni naključje, da živijo tukaj zelo premožni ljudje. Da, če bi imela zelooo veliko denarja, bi me mikala bela vila v lastnem skritem zalivčku.

Tako pa sva blizu Sookeja postavila šotor v lepo urejenem campu. Ko sem zjutraj odprla zadrgo, me je le kakšen meter stran pozdravila srna, ki prvi hip ni vedela, ali bi zbežala ali ostala. Ko so se razbežali tudi zajčki, ki so se pasli kakšne tri metre od šotora, se je tudi ona obrnila in mirno odšla.

Sooke – eden izmed mnogih rajskih krajev ob Pacifiški obali, na južnem koncu Islanda.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.