victoria

Victoria

Če ne bi vedela, kje sem, bi rekla, da sem nekje v srednji Evropi. Victoria je od vseh mest, kar sem jih videla v Canadi, najbolj podobna kakšnemu evropskemu mestu. Je glavno mesto province British Columbije in eno izmed najgosteje poseljenih mest v Canadi.

Je resnično čudovito mesto, z neko posebno intimno noto in s pridihom zgodovinske pomembnosti. Ne deluje emocionalno prazno kot mnoga steklena velemesta. Ima svojski čar, nežno odtisne svoj pečat na tvojo dušo in spomine. Je izjemno čisto in urejeno, povsod so rože: v parkih, pred trgovinami, na cestnih svetilkah… Tokrat so se pospešeno pripravljali na Dan državnosti, na 1. julij.

V pristanišču je bila zasidrana jahta ameriške pevke Beyonce, vendar nje nisem uspela videti. Sicer pa je do Amerike le skokec. Victoria je najbolj južno mesto v zahodni Canadi in v Seatlu si lahko v eni uri.

victoria-3No, tukaj pa sem si kupila krasno pleteno čepico. Tiste vrste, ki paše vsaki obliki glave. Chinatown v Victoriji je najstarejša kitajska četrt v celotni severni Ameriki.

Toda to ozko, manj kot meter široko uličico lahko popolnoma spregledaš, če nisi pozoren na njo.

Prijazno mesto, na katerega bi se lahko hitro navadila, čeprav me bolj priteguje neokrnjena narava, jezera in celo divjina, kot pa mesta.

Ljudje so pa itak zelo prijazni. Ko sva šla po cesti, me je za hlače pocukala majhna punčka, stara okrog 6 let in mi povedala, da imam lepo majčko ? ? ?. (No, tole pa je malo marketinga za Kik, kjer sem to majčko kupila za cent manj kot 3 €. Že kakšno leto ali dve nazaj. Cunje pri meni pač ne zavzemajo prav pomembnega mesta na moji lestvici potreb in vrednot). Še bolj zanimivo je to, da sem to pohvalo slišala še od natakarice v restavraciji (kar sem pripisala marketinški ustrežljivosti) ter od prodajalke v trgovini z majčkami! Tale me je res presenetila.

Victoria je tudi cenovno dostopnejša kot Vancouver.

Pravzaprav me je celotni Vancouver Island izjemno pritegnil. Otok, velik kot ena Slovenija in pol, ponuja prav vse, kar si človek lahko zaželi. Prestižno Victorio in glavno mesto province, izjemna ljubka mesteca, biserno čista jezera, čudovite gozdove s starimi, skoraj še jurskimi drevesi, z divjimi potoki in še bolj divjimi živalmi, gore pokrite s snegom, reke polne lososov in ocean s kiti … Da, sem sigurno še pridem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.